Ekonomichef till Hogiagruppen

Hogia AB

Hogia är ett IT-företag i framkant! Vi vet att vår framgång grundar sig på en organisationsstruktur som bygger på småskalighet och entreprenörskap där våra medarbetares kompetenser, olika erfarenheter och perspektiv samt viljan att utvecklas och ta ansvar är avgörande för att skapa det innovativa klimat som krävs för en långsiktig framgång. Hogiagruppen består idag av 27 juridiska bolag inom IT området med en total omsättning på 550 miljoner kronor. Vi är nu inne i en expansiv fas och under de senaste sju åren har vi varje år ökat vår personalstyrka med 25 personer. Vårt huvudkontor och huvuddelen av vår verksamhet är placerat i Stenungsund. Vi söker nu en ekonomichef som ska ta ett operativt ansvar för den fortsatta utvecklingen av Hogiagruppens ekonomiarbete.


Om tjänsten

I rollen som ekonomichef för Hogiagruppen rapporterar du till CFO och ansvarar för att driva utvecklingen av ekonomiarbetet för Hogiagruppens bolag. Du kommer även att vara övergripande ansvarig för:

- säkerställa den löpande verksamhetsredovisningen

- månadsvis resultatrapportering

- årsbokslutsarbete och revisorskontakter 

- internredovisning och uppföljning av denna

- internkontroll

- likviditetsplanering och bankkontakter

 -budgetprocessen

- IT-verktyg, rutiner och processer

Till din hjälp har du en koncernövergripande ekonomicontroller och redovisningsansvarig, dessutom är du funktionellt ansvarig för 22 bolagsekonomer som ansvarar för ekonomihanteringen i ett eller flera Hogiabolag. I ditt funktionella ansvar agerar du som stöd och bollplank till ekonomerna, driver gemensam utveckling samt ansvarar för deras yrkesmässiga utveckling. Som ekonomichef är du också en viktig samtalspartner till Hogias bolagschefer.


Vem är du?

För att trivas på Hogia och lyckas i rollen behöver du gilla att skapa struktur och driva förbättringsarbete. Du är en erfaren ledare  och analytisk ekonom som ser din roll som ett verksamhetsstöd. Du är lyhörd för beslutsfattares behov för att snabbt kunna översätta behoven till lösningar som gynnar Hogiabolagens utveckling. Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från redovisningsarbete och du är en god ledare som trivs i en initiativrik och prestigelös miljö. Du har en ekonomexamen och erfarenhet från ekonomichefsarbete, gärna från ett större företag. För rätt person finns goda utvecklingsmöjligheter.

Låter det intressant? Välkommen in med din ansökan!

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi kommer att genomföra bakgrundskontroller i samband med tillsättning av denna tjänst.


Om Hogiagruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre bokföringsprogram för enmansföretaget till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 27 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Löneform
Månadslön
Sysselsättningsgrad
100%%
Ort
Stenungsund
Län
Västra Götalands län
Land
Sverige
Publicerat
2017-04-10
Sista ansökningsdag
2017-05-12
Kontakt
Jenny Cedervall, rekryterare, 0303-666 16Var inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan