Hogia-gruppen söker IT-säkerhetsansvarig

Hogia AB


Är du specialist på IT-säkerhet och vill ansvara för att driva och utveckla vårt arbete inom detta område?

Hogia-gruppen kan nu erbjuda dig en viktig roll i att arbeta med övergripande IT-säkerhetsarbete mot samtliga våra bolag, och vara den som säkerställer, samordnar, informerar, förbättrar och projektleder.


Du kommer att arbeta med att identifiera de, för Hogia-gruppen, största IT-säkerhetsriskerna utifrån ett kundperspektiv, och tillsammans med de verksamhetsansvariga föreslår du förbättringar och lösningar på dessa risker.

I ditt ansvar ingår också att innehållet i vår IT-säkerhetspolicy, vilken du äger, är känd och tillämpas av våra medarbetare. Du ägnar kontinuerligt en del av din arbetstid åt att på olika sätt informera om, och därigenom förbättra, vårt IT-säkerhetsarbete. Du är också den som ansvarar för att det finns god dokumentation, samt att processer och rutiner efterlevs. IT-revisioner är ett av verktygen för att säkerställa detta.

Du ansvarar även för Hogia-gruppens övergripande katastrofplanering, samt övningar och information gällande denna. Du är drivande gentemot våra verksamhetsansvariga så att alla verksamheter har en relevant katastrofplanering utifrån deras specifika behov. Du tar beslut vid säkerhetsincidenter och i säkerhetsärenden.

En viktig uppgift under det närmaste året handlar om GDPR och Hogia-gruppens anpassning till detta. Här kommer du att ha en viktig roll som något av en projektledare för att säkerställa vår anpassning till och vår efterlevnad av detta regelverk.


Är du vår nya kollega?

  • Du har erfarenhet från IT-säkerhetsarbete och gärna i rollen som IT-säkerhetsansvarig i ett medelstort företag. Du har väldokumenterade säkerhetskunskaper, gärna med certifiering från CISA, CISM eller CISSP. Har du kunskap och erfarenhet av ISO 27001 eller något annat ramverk för informationssäkerhet är detta meriterande.
  • Du har en teknisk utbildning på högskolenivå och erfarenhet av molnbaserad IT-drift av applikationer och infrastruktur
  • Du har en god kommunikativ förmåga och lätt för att uttrycka dig i skrift och tal. Du kan visualisera och förklara problem och lösningar på ett begripligt och konkret sätt.
  • Du är resultatorienterad och van vid självständigt arbete och har förmåga att analysera IT-säkerhetsproblem och föreslå lösningar.
  • Projektledarerfarenhet är en merit.Att arbeta hos oss

Vi jobbar långsiktigt i allt vi gör, när vi utvecklar produkter och i relation till våra medarbetare och kunder.  Vi tror att vi presterar bäst när vi är raka och tydliga i vår kommunikation och våra ansvarsområden, att vi vågar ta för oss men även att be om hjälp. Vi arbetar systematiskt med utbildning, uppföljning och coachning och lär av varandra i en prestigelös miljö. Vi hjälps åt helt enkelt. Så har vi gjort sedan starten för 36 år sedan. Idag är vi 600 medarbetare och ska bli 700 år 2020. Vill du vara med på vår spännande resa?

Vill du veta mer om den här tjänsten, och stämma av om det skulle kunna vara rätt steg för dig, eller helt enkelt vill veta mer om hur det är att arbeta på Hogia, så tveka inte att höra av dig.

I samband med tillsättningen av denna tjänst kommer vi att genomföra bakgrundskontroller.


Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, eller hör av dig om du vill veta mer!


Om Hogia-gruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre bokföringsprogram för enmansföretaget till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 27 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenkommelse
Löneform
Månadslön
Sysselsättningsgrad
100%
Ort
Stenungsund
Län
Västra Götalands län
Land
Sverige
Publicerat
2017-03-02
Sista ansökningsdag
2017-03-26
Kontakt
Mimmi Cromberger, Rekrytering, mimmi.cromberger@hogia.seVar inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan