Testare

Hogia Infrastructure Products AB

Just nu byggs nästa generations molnprodukter, Hogias största satsning inom produktutveckling någonsin. En halv miljard avsätts för satsningen och vårt mål är att vara 700 medarbetare år 2020. Kraven på produktutveckling och samordning av Hogiagruppens produkter blir allt större och i takt med att molntjänsterna och antalet inblandade personer blir fler är behovet större än någonsin. Vi ser att kvalité är en av de viktigaste delarna för att lyckas med detta och letar nu efter förstärkning inom området.

Arbetsuppgifter
Som intern resurs kommer du att få möjligheten att vara med i produktutvecklingen i många olika bolag inom Hogiagruppen. Du kommer att tillhöra Hogia Infrastructure Products, som är ett verksamhetsområde inom Hogiagruppen som driver utvecklingen av Hogia Star, molnplattformen som är grunden i nästa generations programvaror från Hogia. Vår verksamhet består av mycket engagerade medarbetare som brinner för produktutveckling. Idag är vi 20 personer som arbetar inom områden som utveckling, test och användbarhet. Vi är ett drivet gäng som jobbar enligt SCRUM. Driftmiljön är gemensam för en stor mängd kunder.

Du kommer att arbeta med kvalitetssäkring i flera olika projekt som alla arbetar agilt i samma gemensamma plattform. Du kommer alltså att bli del av en liten teknikorienterad utvecklarorganisation med stora möjligheter att utvecklas.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort intresse för kvalitetssäkring och ständigt vill utvecklas och lära dig nya saker tillsammans med oss.

Vi är av vikt att du förstår värdet av test och som inte drar dig för att skifta mellan white/grey/blackbox-testning. Du har viljan att på en övergripande nivå förstå underliggande system för att fatta beslut vad som är viktigt att testa och hur de olika komponenterna påverkar hela systemet. Du har insikt i vikten av att tillsammans med en utvecklare skapa checkar(automation) på rätt nivå och med inställningen: automatisera där det tillför värde.

Du är en person som:

- ser test som ett naturligt inslag i utvecklingscykeln

- har erfarenhet av utforskande och kontextdriven test i en agil miljö

- naturligt har viljan och drivet att snabbt sätta dig in i nya produkter

- håller dig uppdaterad inom kvalité och teknik

- är insatt i modern systemutveckling.

- har lätt att samarbeta med andra

- har erfarenhet att jobba enligt Scrum

- har ett analytiskt öga och kan bedöma vad som kan vara värt att automatisera

- har jobbat med Microsofts produkter och .net (meriterande men inget krav)

För att trivas i denna roll så ser vi att du behöver vara självständig, engagerad, lyhörd och prestigelös. Vi tror att du har stort fokus på kvalitet och är noggrann i ditt arbetssätt. Du har några års erfarenhet från arbetslivet och har troligen en utbildning inom utveckling och/eller test eller motsvarande. Som person har du lätt för att kommunicera i tal och skrift både på svenska och på engelska samt är pedagogisk och är lösningsorienterad.

Vad vi erbjuder dig
Få jobba med passionerade testare som även driver nätverksträffar i Göteborg. Delaktighet i att driva testarbetet framåt med dina medarbetare. Att kontinuerligt få vidareutveckla dig och få lära dig nya saker. Vi har testare med kompetens inom flera domäner som performance, GUI-automatisering med selenium, backend-tester och mobil-appar där du kan få chansen att utvecklas och lära dig mer. En CI/CD utvecklingsmiljö där små komponenter levereras ofta och där kvalitetssäkring är ett viktigt arbete för att kunna leverera stabila och bra produkter.

En kreativ arbetsplats i ett företag som har utvecklat programvara i 35 år. Det finns massvis att göra och du kommer att vara med om en fantastisk resa. Vi tycker om att ha roligt på jobbet och många av oss hämtar energi och inspiration från sociala aktiviteter. Varje vecka har vi fredagsfrukostar och vi stödjer flera olika sociala aktiviteter bland annat Hogias egna löparklubb, konstförening och kör. Utöver detta så pågår förstås även andra mer spontana aktiviteter så som exempelvis föreläsningar och olika träningsaktiviteter. Vi erbjuder en gemenskap i ett sammansvetsat team där vi alltid ställer upp för varandra.

Kika gärna på filmen: Hogia rekryterar - Vi fokuserar på utveckling

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, välkommen in med din ansökan.

Om Hogiagruppen

Hogia utvecklar, säljer och supportar programvaror och IT-system för företag som effektivt vill fokusera på sina verksamheter i stället för krånglig och tidsödande administration. Vi erbjuder allt från mindre bokföringsprogram för enmansföretaget till kompletta, branschspecifika IT-lösningar och -system för exempelvis kollektivtrafik, åkerier, revisionsbyråer, fastighetsbolag och butikskedjor. I Hogiagruppen finns 27 operativa bolag, som vart och ett verkar inom ett väl definierat verksamhetsområde. Vår organisationsform bygger uttalat på småskalighet och entreprenörsanda. Företagskulturen skapar engagerade medarbetare. Tillsammans ger vi våra kunder de bästa tänkbara affärslösningarna. Hogia startade sin verksamhet 1980 i Stenungsund. I dag har den familjeägda koncernen kontor i Norden och Storbritannien och 650 medarbetare. Mer information om Hogia finns på www.hogia.se.

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning
Heltid
Tillträde
Enligt överenskommelse
Löneform
Månadslön
Sysselsättningsgrad
100%
Ort
Stenungsund
Län
Västra Götalands län
Land
Sverige
Publicerat
2017-02-17
Sista ansökningsdag
2017-03-27
Kontakt
Johanna Axelsson, Rekryterare, 0303-68858Var inte denna tjänst helt rätt för dig?
Skicka gärna in spontanansökan med ditt CV, så hör vi av oss om det dyker upp en tjänst som skulle passa dig!

Skicka in en spontanansökan